Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко незадоволений тим, як просувається питання з поверненням кондитерської продукції української компанії Roshen на ринок РФ і прогнозує, що це може серйозно затягнутися.

«За минулий тиждень ми так і не отримали жодних пропозицій від української сторони в рамках реалізації наших домовленостей, що стосуються механізму повернення продукції. Учора від української сторони мені був представлений багатосторінковий фоліант англійською мовою, який не має нічого спільного з форматом домовленостей», - сказав Онищенко в суботу, пише «Інтерфакс».

За його словами, цей документ українська сторона представила через Міністерство економічного розвитку.

«Це дає мені підстави вважати, що українська сторона сприймає це технічне питання як політичне і діє в цій логіці», - зазначив він.

«При такому розвитку і при такій оцінці подій мені здається, що наше просування з даного питання йде на кілька років у майбутнє», - сказав Онищенко.

Нагадаємо, Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю. Пізніше Росспоживнагляд офіційно попросив Казахстан заборонити імпорт кондитерської продукції Roshen.

Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії. Також досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240