Президенти Німеччини, Франції, Італії та Австрії привітали Президента України та український народ з Днем Незалежності. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«З нагоди Дня Незалежності України передаю Вам і українському народові сердечні вітання, також і від імені моїх співвітчизників. Німеччина щиро зацікавлена ​​в стабільній і процвітаючій Україні, яка визнавала б такі європейські цінності як демократія і правова держава. Ми і в майбутньому як надійний партнер будемо з Вашою країною і на основі цих загальних цінностей підтримувати в міру своїх сил подальше наближення України до ЄС, а також пов'язані з ним зусилля, спрямовані на реформи», - йдеться у привітанні Президента Федеративної Республіки Німеччина Йоахіма Гаука .

«З нагоди українського національного свята надсилаю Вам мої вітання разом з побажаннями успіхів і процвітання народу України. Висловлюю надію, що зближення України з Європейським Союзом буде продовжуватися, досягнувши нового етапу протягом найближчих місяців. Таке зближення, відповідно до спільних цінностей демократії та правової держави, які покладені в основу політики партнерства Європейського Союзу з його східними партнерами, відповідає довгостроковим інтересам Європейського Союзу та України. Переконаний, що Вам вдасться спрямувати імпульси, які дозволять підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом», - йдеться у привітанні Президента Франції Франсуа Олланда.

Президент Франції зазначив, що хотів би також розвитку відносин між Францією і Україною протягом найближчих років.

У свою чергу, Президент Італійської Республіки Джорджіо Наполітано висловив надію на позитивне продовження і зміцнення співробітництва між країнами з використанням можливостей, які надає шлях політичної асоціації та економічної інтеграції Києва з ЄС. «З нагоди святкування річниці Незалежності, я радий передати Вам від імені італійського народу та від себе особисто найкращі побажання процвітання і благополуччя України», - йдеться у привітанні Президента Італії.
Федеральний Президент Австрійської Республіки Хайнц Фішер зазначив, що з радістю чекає майбутній візит Віктора Януковича, який повинен надати подальший імпульс розвитку двосторонніх відносин. «Разом з тим дозвольте висловити надію, що запланований Саміт Східного партнерства ЄС у Вільнюсі в кінці листопада поточного року буде успішним для всіх учасників», - зазначив Фішер.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243