Президент України Віктор Янукович підкреслив важливість інтеграції України в ЄС та зміцнення співробітництва зі стратегічними партнерами.

Про це Глава держави сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди 22-ї річниці Незалежності України, які відбулися на Володимирській гірці.

«Асоціація з ЄС має стати важливим стимулом для подальшого формування сучасної європейської держави», - сказав Президент.

При цьому він підкреслив важливість збереження і подальшого поглиблення відносин з іншими країнами, в тому числі сусідами. «Ми повинні зберегти і продовжувати поглиблення наших відносин, інтеграційні процеси з Росією, країнами євразійського співробітництва та іншими світовими лідерами і новими центрами економічного розвитку».

«Це вибір України, і тільки ми - всі разом - несемо відповідальність за його здійснення», - сказав Президент.

Янукович зазначив, що «Україна вчиться правильно розпоряджатися своєю свободою, Україна не закривається від світу і не прикрашає його в чорні та білі кольори». «Ми послідовні у своїй політиці гармонійного миру і діалогу, і ніколи не підтримаємо політики нових стін і протистоянь», - сказав Янукович.

Він підкреслив, що країна твердо захищає свої власні інтереси. «Незалежність стала для нас справжнім вчителем у прийнятті самостійних стратегічних рішень і вивченні власного розвитку з опорою, в першу чергу, на власні сили», - сказав Янукович.

Він підкреслив, що Україна стала відповідальним союзником і партнером для інших країн. «Ми прагнемо до побудови партнерських відносин і готові йти на компроміси, які зміцнюють стабільність і несуть процвітання для нас і всіх наших сусідів», - підкреслив Президент.
Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає 22-гу річницю своєї незалежності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

430