Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

Міністр оборони США Чак Хейгел заявив, що американський флот маневрує в Середземному морі, щоб бути в готовності на випадок, якщо президент Барак Обама визнає за необхідне почати військові дії проти Сирії.

За словами Хейгела, глава держави просив Пентагон підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска. У п'ятницю Обама заявив, що повідомлення про застосування хімічної зброї в Сирії «викликають серйозну заклопотаність», при цьому закликавши утриматися від нападу на країну до відповідних санкцій ООН.

У міноборони США говорять, що в східному Середземномор'ї розміщений вже четвертий військовий корабель, передає «ВВС».

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Росії стверджує, що хімічна зброя у Сирії була застосована з позицій повстанців.

«Урядовими військами в останні дні здійснювалися активні дії проти бойовиків на різних напрямках, у тому числі в східному передмісті Дамаска. Вранці 21 серпня по цьому району з позицій, займаних бойовиками, була випущена саморобна ракета, аналогічна тій, яка була застосована терористами 19 березня в Хан Аль-Асал, з невстановленою поки хімічною отруйною речовиною. Повідомляється про жертви серед мирного населення», - йдеться в заяві представника російського МЗС Олександра Лукашевича.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

712