Захворювання ентеровірусною інфекцією в Києві знаходиться на рівні торішніх показників, за сім місяців 2013 р. в столиці було зареєстровано 26 випадків вірусного менінгіту. Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, всі випадки реєструвалися в різні місяці впродовж року. Найбільше випадків спостерігалося в січні, травні та липні.

«За результатами аналізу інфекційного захворювання, за перше півріччя показники захворювання ентеровірусною інфекцією в країні та Києві відповідають середньорічним», - наголошується в повідомленні.

Головним управлінням Держсанепідслужби в Києві постійно здійснюється моніторинг інфекційного захворювання, в тому числі за вірусними менінгітами. Всі випадки захворювань були спорадичні, не пов'язані між собою, зазначають у міністерстві.

Вірусологічною лабораторією державної установи «Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України» продовжується проведення вірусологічного моніторингу за вірусами, що циркулюють в місті.

У поточному році вірусологічною лабораторією були досліджені матеріали від 18 хворих на вірусний менінгіт дітей, за результатами досліджень у шести хворих були виявлені ентеровіруси.

Також Держсанепідслужба м. Києва здійснює постійний епідеміологічний нагляд за ентеровірусною інфекцією, у т.ч. вірусними менінгітами, який включає в себе дослідження стічних вод, води відкритих водойм, продуктів харчування. За сім місяців 2013 р. ентеровірусів у досліджених пробах виявлено не було.

Нагадаємо, у Львівській області, з початку липня цього року станом на 20 серпня 2013 р. в різних районах і населених пунктах регіону було зареєстровано 107 хворих з клінічно встановленим діагнозом «серозний менінгіт» або з підозрою на серозний менінгіт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221