Комітет державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров'я Казахстану не виявив фактів порушення якості продукції української компанії Roshen. Про це заявив заступник голови комітету Нуркен Садвакасов.

«Дослідження цукерок кондитерської корпорації Roshen завершилося. Досліджені зразки за показниками відповідають встановленим гігієнічним нормативам. Бензапірен не знайдений. У зв'язку з тим, що продукції, яка не відповідає гігієнічним нормативам, не виявлено, підстав для введення заходів щодо обмеження ввезення продукції Roshen на територію Казахстану немає», - уточнив Садвакасов, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Акредитованими лабораторіями досліджений 101 вид цукерок виробництва Roshen (Київська, Маріупольська, Вінницька (Україна), Липицька (Росія) кондитерські фабрики). Продукція досліджена на вміст важких металів (свинець, кадмій, ртуть), афлотоксину. Крім того, цукерки досліджені на утримання бензапирену.

Нагадаємо, Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю. Пізніше Росспоживнагляд офіційно попросив Казахстан заборонити імпорт кондитерської продукції Roshen.

16 серпня в Москві на переговорах з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції «Рошен» до Росії.

Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але вестиме контроль кожної партії. Також досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272