Президент України Віктор Янукович виступає за проведення відповідальної політики національної пам'яті в країні.

«Поряд з посиленням соціального захисту ветеранів ми повинні проводити відповідальну політику національної пам'яті. Ми підтримуємо ініціативи щодо пошуку та належного захоронення воїнів, які загинули в боях із загарбниками», - сказав Президент, виступаючи на площі Свободи у Харкові під час урочистих заходів, присвячених 70-річчю визволення міста від німецько-фашистських загарбників.

Президент також нагадав, що у липні він доручив можливість підняти з дна Чорного моря підводний човен для увічнення пам'яті загиблих моряків і створення музею.

Янукович також підкреслив, що патріотичне виховання дітей та молоді має зайняти одне з головних місць, передає «Інтерфакс-Україна».

«На головному місці має стояти питання патріотичного виховання дітей та молоді. Ми не допустимо втягування наших дітей у війни пам'яті.

Маленькі громадяни повинні знати ціну миру і війни. Ми повинні вчити їх шукати шляхи до взаєморозуміння і примирення заради національної єдності, вони повинні усвідомити свій громадянський обов'язок - захищати Україну. Ці думки треба прищеплювати дітям з першого класу шкільної парти», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232