Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолій Могильов засудив висловлювання російського актора Олексія Паніна. Про це повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Заява Паніна образлива і по суті, і за змістом. Якщо хтось забув, то слід нагадати, що Крим - це невід'ємна частина України, де діє українське законодавство, яке поширюється на всіх без винятку, в тому числі і на гостей півострова», - сказав Могильов.

За його словами, публічний статус Паніна повинен багаторазово збільшувати його особисту відповідальність за висловлювання і поведінку. «У тому числі за імідж Росії, яку він представляє і до якої так тепло і привітно ставляться жителі нашого півострова. Враховуючи ситуацію, що склалася, я сьогодні мав розмову з мером Євпаторії і рекомендував йому скасувати спектакль даного артиста», - зазначив прем'єр Криму.

Нагадаємо, Олексій Панін, що знаходиться на гастролях у Криму, потрапив у невелике ДТП в Алушті. Пізніше він сказав журналістам, що винуватцем аварії став «молодий татарин», який нібито «в'їхав» у задній бампер «Фіата» і намагався за допомогою аварії «заробити грошей».

«А ви ж їх знаєте - татар?! Він сам був винен, але захотів отримати від нас грошей, я йому сказав, що давайте, мовляв, якось вирішимо, адже на машині навіть подряпин не було. Але він же хлопчик-татарин, я йому дав трошки по морді, і цим все закінчилося», - заявив він.

У відповідь на образи глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов закликав правоохоронців відреагувати на слова Паніна.

Відносно актора було відкрито кримінальне провадження за ст.125 Кримінального кодексу України - умисне легке тілесне ушкодження.

Тим часом сам Панін сказав, що роздутий навколо нього скандал «не вартий виїденого яйця» і при цьому посилив його, фактично заявивши, що Крим не є частиною України.

«А я хіба в Україні перебуваю? Я не в Україні, я в Криму! Я прошу вибачення, запитайте у будь-якого кримчанина, чи вважає він себе українцем? Тільки кримчанину не кажіть, що він українець! Ви бачили хоча б одного кримчанина, який любить Україну?» - заявив актор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177