У Миколаївській області проводиться перевірка інформації щодо перевищення службових повноважень працівниками міліції Врадіївського райвідділу. Про це повідомляє відділ по зв'язках із ЗМІ УМВС України в Миколаївській області.

Як зазначають в міліції, на Інтернет-сайтах було поширено інформацію про заподіяння працівниками Врадіївської міліції тілесних ушкоджень жителю району.

«Заяв та повідомлень про перевищення службових повноважень співробітниками Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївській області до підрозділів міліції не надходило. Інформація, викладена в Інтернет-мережі, зареєстрована в Єдиний реєстр досудових розслідувань», - наголошується в повідомленні.

За даними міліції, чоловік, на якого вказують Інтернет-видання як на потерпілого, в ніч з 15 на 16 серпня п.р. був затриманий за фактом вчинення хуліганських дій. У міліцію звернулася охорона місцевого підприємства, яка самостійно не була здатна заспокоїти чоловіка, із заявою про його антигромадську поведінку.

«Після прибуття співробітників міліції правопорушник не зупинив своїх хуліганських дій, чинив злісну непокору правоохоронцям і завдав тілесних ушкоджень працівникові міліції. З метою припинення порушення громадського порядку, правоохоронці, застосувавши заходи фізичного впливу, доставили чоловіка до райвідділу міліції для складання адміністративних протоколів за ст. 178 і 185 КпАП. Відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 і ч. 2 ст. 345 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - наголошується в повідомленні.

Після складання адміністративних матеріалів громадянин був доставлений в лікарню для проведення медичного обстеження щодо визначення стану алкогольного сп'яніння. За результатами обстеження лікарі поставили діагноз «гостра алкогольна інтоксикація» (1,72 проміле) і зазначили в офіційному документі те, що громадянин при проведенні експертизи поводився агресивно, погрожував лікарям і висловлювався на їхню адресу нецензурною лайкою. Після завершення медичного дослідження чоловік був відпущений додому.

«УМВС України в Миколаївській області сформована група, до складу якої увійшли представники відділу внутрішньої безпеки та інспекції з особового складу, призначено проведення службової перевірки, за результатами якої, у разі підтвердження перевищення службових повноважень міліціонерами, будуть вжиті відповідні заходи дисциплінарного впливу, аж до звільнення з посад та органів внутрішніх справ», - наголошується в повідомленні.

Зібрані матеріали планується передати в прокуратуру для оцінки правомірності дій міліціонерів та прийняття рішення згідно з вимогами чинного законодавства.

Нагадаємо, темі міліції та Врадіївки приділяється достатньо пильна увага після резонансної справи про побиття та зґвалтування мешканки міста за участю співробітників міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187