Сьогодні, 23 серпня, у Косово о 9.00 за київським часом українські прапори почали майоріти на двох військових базах, де виконує бойові завдання український миротворчий контингент, повідомили в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України.

Урочисті церемонії підняття Державного Прапора України розпочалися з шикування особового складу і вітальних промов командира національного контингенту багатонаціональної бойової групи "East" гвардії майора Володимира Кокорєва на американській військовій базі «BondSteel» і командира четвертого спеціального взводу гвардії майора Миколи Заболотного на базі KFOR «NothingHill».

Звертаючись до особового складу, гвардії майор Кокорєв зазначив, що Державний Прапор України символізує свободу і єднання нації і є символом нашої країни, в якому уособлюються всі устремління і надії її народу, передає «УНІАН».

Після виступу командира прапороносці підняли Державний Прапор України, а особовий склад національного контингенту 17-ї ротації заспівав Державний Гімн. Завершилася урочиста церемонія проходженням стройовим маршем.

У Міноборони також повідомили, що напередодні група українських миротворців під керівництвом заступника командира національного контингенту з виховної роботи гвардії капітана Сергія Самчука з Державним Прапором здійснила сходження на одну з найвищих гір краю Косово, вершину Люботен, висота якої - 2 498 метрів над рівнем моря .

До складу «миротворчого десанту» були відібрані найкращі військовослужбовці національного контингенту. Українські миротворці встановили на вершині гори Люботен синьо-жовтий прапор України і виконали Державний Гімн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183