Цього року фермери отримають майже 28 мільйонів гривень державної допомоги. Таке рішення прийняв уряд.

На переконання міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, такі зміни дозволять у перспективі збільшити кількість фермерських господарств та ефективність їхньої роботи.

«Кабмін прийняв постанову, розроблену Мінагрополітики, яка удосконалює діючий порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки фермерів. Так, якщо раніше ці кошти розподілялися лише в 2-му півріччі, що порушувало вимоги Бюджетного кодексу, то тепер фермери зможуть використовувати кошти протягом усього року», - повідомив Присяжнюк.

За словами міністра, держава надає фермерам безвідсоткові кредити на виробництво, переробку, збут продукції, придбання техніки та обладнання, будівництво та реконструкцію тваринницьких приміщень, закладку багаторічних насаджень, зрошення та меліорацію земель, а також оновлення оборотних коштів.

«У середньому одне фермерське господарство отримує понад 100 тисяч гривень від держави, які може використовувати для власних виробничих потреб. І за 3 роки дії такої підтримки ми вже можемо бачити її результати - середній розмір фермерських наділів зріс на 8 га і становить майже 108 га. І для уряду важливо продовжувати цю підтримку», - зазначив міністр.

Нагадаємо, що станом на початок року в Україні нараховувалася майже 41 тисяча фермерських господарств, у власності яких знаходилося 4,4 мільйона га сільгоспугідь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139