Сирійські активісти стверджують, що направили зразки біологічного матеріалу жертв передбачуваної хімічної атаки в Дамаск для їх вивчення експертами ООН, передає РІА «Новини».

«Команда ООН говорила з нами, після цього ми підготували зразки волосся, шкіри і крові і направили їх у Дамаск з довіреними кур'єрами», - заявив Абу Нідаль, який знаходиться в підконтрольному опозиції місті Арбін.

Інші активісти, які проживають в районі, де, за їхніми словами, були застосовані отруйні гази, також підготували зразки, але поки не знайшли спосіб доставити їх у готель інспекторів ООН в Дамаску.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 серпня низка ЗМІ повідомила про масштабне застосування силами сирійського уряду хімічної зброї на околицях Дамаска. Жертвами атаки стали, за попередніми даними, понад 600 людей. Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що число жертв могло досягти 1,3 тисячі осіб. Влада і військове командування Сирії, у свою чергу, заперечують дану інформацію.

Рада Безпеки ООН підтримала ідею проведення швидкого та неупередженого розслідування відомостей про застосування хімічних боєприпасів, але не уточнила, чи повинні цим розслідуванням зайнятися інспектори ООН з хімічної зброї, що вже знаходяться в Сирії.

Генеральний секретар ООН назвав застосування хімічної зброї в Сирії «злочином проти людства».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144