Міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час зустрічі з керівником адміністрації президента Республіки Панама Робертом Енрікесом обговорили стан та перспективи активізації двосторонньої співпраці в різних областях. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Зокрема, сторони відмітили важливість для обох країн поглиблення двостороннього економічного співробітництва, особливо в енергетичній та сільськогосподарській сферах.

Як наголошується в повідомленні, 22 серпня під час офіційного візиту до Республіки Панама Кожара також провів переговори зі своїм панамським колегою, міністром закордонних справ Фернандо Нуньєсом Фабрегою.

Під час зустрічі сторони відмітили необхідність активізації політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічного співробітництва між Україною і Панамою. За результатами переговорів було підписано спільну заяву.

Про необхідність активізації політичного діалогу між двома державами, у тому числі в парламентському вимірі, йшлося також на зустрічі з головою Комісії у закордонних справах Національної Асамблеї Панами Далієй Берналь.

Сторони підтримали необхідність створення міжпарламентських груп дружби і висловили зацікавленість в обміні візитами українських та панамських парламентських делегацій.

Кажаров зустрівся з міністром з питань Панамського каналу Робертом Роєм. Під час зустрічі були обговорені можливості залучення українських підприємств до реалізації проектів розширення каналу і модернізації відповідної інфраструктури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225