У понеділок, 26 серпня, під час робочого візиту до Москви прем'єр-міністр України Микола Азаров має намір обговорити з головою уряду РФ Дмитром Медведєвим шляхи взаємодії у разі створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Про це повідомив журналістам прес-секретар Азарова Віталій Лук'яненко.

«Будуть обговорені актуальні питання двосторонніх взаємин. Є напрацювання для робочої групи, які в контакті з російськими партнерами розбирала цю ситуацію (з експортом українських товарів до Росії - Ред.). Є пропозиції з врегулювання», - сказав Лук'яненко.

Він зазначив, що Виконком СНД запропонував Україні та РФ свою підтримку в цьому питанні, повідомляє «УНІАН».

Також Лук'яненко зазначив, що Україна вважає неможливим протиставляти зони вільної торгівлі з СНД та ЄС.

«Для України і та важлива, й інша важлива. І тому питання стоїть так, щоб максимально по-партнерськи узгодити ті режими, які виникають у разі дії і однієї, і іншої ЗВТ. Вони, по суті, і не протиставляються, оскільки обидві ці ЗВТ будуються на принципах ВТО. Це свідчить про те, що рішення буде обов'язково знайдено», - підкреслив Лук'яненко.

Як раніше повідомляв ForUm, у понеділок, 26 серпня, українська делегація на чолі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим прибуде до Москви для консультацій у світлі планів співпраці України з Євросоюзом.

22 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Митному союзу, у разі асоціації України з ЄС, доведеться вжити захисні заходи.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ повідомив, що Виконком СНД готовий сприяти врегулюванню митних ускладнень, що виникли між Україною і Російською Федерацією.

23 серпня Виконавчий комітет СНД спростував інформацію про те, що розсилав якийсь лист з приводу проблем на митниці між Росією і Україною.

Російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

Європейський Союз називає неприйнятними будь-які економічні загрози з боку Росії на адресу України, пов'язані з можливим підписанням Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313