Кількість неповнолітніх, які залишили Сирію через конфлікт, що триває в країні, досягла одного мільйона, йдеться в оголошеній у п'ятницю спільній доповіді Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

«Те, що число дітей-біженців досягло одного мільйона - воістину ганебна віха в історії сирійського конфлікту», - йдеться в доповіді.

«Це не просто цифра. Це діти, відірвані від своїх будинків, що залишилися в більшості своїй без сімей і зіткнулися лицем до лиця з жахами, які ми тільки зараз починаємо усвідомлювати», - заявив голова ЮНІСЕФ Ентоні Лейк.

Діти - майже половина з тих двох мільйонів людей, які втекли з Сирії. За даними ЮНІСЕФ, 740 тисяч біженців - це діти віком до 11 років. За його даними, не менше 3,5 тисяч дітей залишили країну без супроводу дорослих, і не менше 7 тисяч дітей загинули в результаті збройного конфлікту в Сирії.

УВКБ та ЮНІСЕФ вже приступили до надання допомоги мільйонам сімей і дітей, постраждалих внаслідок конфлікту в Сирії. Це стало найбільшою гуманітарною операцією в історії.

За даними ООН, біженці зараз знаходяться в основному на території Лівану, Йорданії, Туреччини, Ірану і Єгипту.

Генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль аль-Арабі 21 серпня зажадав від інспекторів ООН з хімічної зброї, що працюють в Сирії, негайно перевірити повідомлення про масовану хімічну атаку в передмістях Дамаска жертвами якої стали переважно жінки і діти.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1083