На сільськогосподарські ярмарки у Києві не будуть допускати спекулянтів. Про це домовилися столична та обласна влада з виробниками продовольства.

Також на таких заходах будуть продавати виключно сільгосппродукцію. Таким чином столиця першою почала виконувати вимогу міністра аграрної політики та продовольства Миколи Присяжнюка. Глава Мінагрополітики вимагав від місцевих чиновників надати селянам, а не спекулянтам, доступ до ярмарків, а також торгувати там тільки продуктами харчування.

Сьогодні Київська обласна та міська адміністрації підписали Договір про співпрацю з виробниками продовольчих товарів. Сторони домовилися про те, що на ярмарках будуть продаватися виключно продукти харчування. Зараз же деякі з них заповнила продукція, яка не має ніякого відношення до сільгоспвиробництва. Також дуже часто на таких заходах можна зустріти спекулянтів, а не селян, фермерів і кооператорів, для яких вони створені.

На цьому тижні таке питання підняв міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Він звернувся до місцевих органів влади з вимогою надати селянам доступ до сільськогосподарських ярмарків. Зокрема, він закликав чиновників надавати аграріям інформацію про те, як їм взяти участь у ярмарках. Таким чином, Київщина стала першою областю, яка відреагувала на звернення міністра.

«Сьогодні з продовольчими ярмарками склалася ситуація, коли їх використовують у більшості регіонів як майданчик для спекулянтів. Частина ярмарків заполонила продукція, яка не має ніякого відношення до сільгоспвиробництва. Ніякого компромісу тут не буде: там повинні торгувати фермери, одноосібники і члени кооперативів. Разом з розвитком оптових продовольчих ринків це дозволить селянам продавати свою продукцію за більш вигідною ціною, а жителі міст отримають доступні і якісні продукти харчування», - зазначив Микола Присяжнюк.

Нагадаємо, що саме в Києві проходить найбільше ярмарків. Тільки з початку року в столиці пройшли майже 830 ярмарків.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169