Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов запропонував підготувати наукове тритомне видання про давню і сучасну історії Криму. З такою ініціативою Анатолій Могильов виступив на зустрічі з кримськими істориками 21 серпня. Про це повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

Глава Ради міністрів підкреслив, що ключовою метою цього видання має стати об'єктивний виклад подій і фактів історії Криму, а також консолідація кримського суспільства. «Крим - унікальний регіон з багатющою багатовіковою історією. На жаль, ця тема часто стає приводом для маніпуляцій. Я вважаю, що науковому співтовариству потрібно консолідуватися та видати працю з історії Криму, об'єктивну з документальної точки зору. Видання має бути спрямоване на розвиток толерантності та взаємоповаги в кримському суспільстві. Це головні умови подальшого розвитку Криму», - сказав Могильов.

Він закликав істориків і провідні вузи автономії приєднатися до розробки видання і додав, що в перспективі книга може стати основою для підготовки шкільних підручників з історії Криму.

Доктор історичних наук, професор ТНУ Ігор Храпунов запропонував залучити до підготовки наукової праці не тільки кримських та українських істориків, а й науковців з різних країн світу. «Враховуючи, що це має бути серйозне історичне видання, ми не можемо обмежуватися тільки кримськими фахівцями. Якщо найкраще історію Кримської війни знає вчений з Англії, то розділ про неї повинен написати саме він», - вважає Храпунов.

Книгу пропонується видати у 2016 році до 25-річчя Автономної Республіки Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166