У парламенті Молдови введено посаду комісара з етики, який зобов'язаний припиняти бійки між депутатами та їх взаємні образи,що почастішали останнім часом.

Як повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на прес-службу уряду Молдови, нововведення передбачене схваленим Кабінетом міністрів законом про кодекс етики і поведінки народного обранця.

Документ включає звід правил поведінки на пленарних засіданнях парламенту, а також поза його стінами. Депутатам заборонено вдаватися до рукоприкладства й образ.

Того, хто порушив ці правила, зобов'яжуть принести публічні вибачення, оголосять догану або позбавлять парламентської допомоги. Передбачено й інші заходи впливу. За дотриманням правил наказано стежити комісару з етики, який обиратиметься на конкурсній основі строком на 5 років і матиме імунітет.

Проти нововведення виступила опозиційна Партія комуністів Республіки Молдова, яка домагається розпуску парламенту і проведення дострокових виборів. Комуністи регулярно приносять до парламенту мегафони, що сприяють зриву засідань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

767