Уряд затвердив склад делегації для переговорів з виробництва літаків Ан-124 «Руслан». Про це повідомляє урядовий портал.

«Україна і Російська Федерація продовжують активну підготовку до підписання установчих документів щодо створення спільного підприємства з виробництва літака Ан-124 «Руслан», - наголошується в повідомленні.

Зокрема, на засіданні Кабінету Міністрів України 21 серпня було затверджено розпорядження про делегацію для участі у переговорах з підготовки проекту «Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про реалізацію і заходи державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д- 18Т та їх модифікаціями».

Розпорядженням затверджено рішення про створення делегації, її складу, визначено повноваження її голови і затверджені директиви делегації для участі у переговорах.

Головою делегації призначено міністра промислової політики України Михайла Короленка. До складу делегації увійшли також представники Мінпромполітики України, Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном, Міністерства закордонних справ України, Міністерства юстиції України, Кабінету Міністрів України, ПАТ «Мотор Січ» та ДП «Антонов».

Як наголошується в повідомленні, підписання документів щодо спільного російсько-українського підприємства з виробництва літаків «Руслан» планується у вересні-жовтня 2013 р. під час засідання українсько-російського комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, яке пройде під головуванням прем'єр-міністрів України і Росії Миколи Азарова та Дмитра Медведєва.

Домовленість про це була досягнута під час українсько-російської зустрічі на рівні керівників урядів двох країн 12 липня 2013 у м. Сочі. Як зазначають в уряді, спільне виробництво Ан-124 «стане великим довгостроковим проектом двох країн в галузі авіабудування і дасть поштовх подальшому розвитку російсько-українського співробітництва в цілому».

Нагадаємо, Ан-124 «Руслан» є унікальним, найбільшим у світі серійним літаком, має значний потенціал у різних сферах економіки та ВПК.

Як повідомляв ForUm, віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін сказав, що сумнівається в доцільності подальшої співпраці з Україною в авіабудуванні, коментуючи ситуацію з проектами Ан-124 «Руслан» і Ан-70.

Україна і РФ домовилися про спільне виробництво Ан-124.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210