Найбільші польські туроператори пообіцяли у четвер припинити відправку туристів у Єгипет після повторного попередження МЗС Польщі, передає Польське агентство друку.

Міністерство перший раз ще минулого тижня рекомендувало туристам дотримуватися обережності у зв'язку з безладами в Єгипті. Після цього кількість бажаючих відпочити в Єгипті трохи знизилася, проте виїзд поляків на єгипетські курорти тривав. У середу МЗС повідомив, що ситуація з безпекою може погіршитися і попросило поляків не їздити до Єгипту.

Після цього шість провідних туроператорів Польщі оголосили про припинення відправки туристів до Єгипту щонайменше до середини вересня. Туристи можуть здати путівки і забрати гроші або вибрати інший напрямок. За оцінками газети Dziennik Gazeta Prawna, польська туристична галузь може втратити на цьому понад 60 мільйонів доларів, повідомляє РІА «Новини».

Бюджетний авіаперевізник Wizz Air, у свою чергу відмовився від планів запуску в жовтні нових рейсів до Хургади з Варшави і Катовіце.

За оцінками туроператорів, повернення близько 12 тисяч польських туристів з Єгипту переважно завершиться до кінця серпня.

Як повідомлялося, у зв'язку з черговим загостренням ситуації в Єгипті, проведенням акцій протесту і заворушень, а також введенням надзвичайного стану, МЗС України попереджає громадян України про небезпеку перебування в Єгипті.

14 серпня, влада Єгипту ввела надзвичайний стан після того, як країну накрила нова хвиля протестів і сутичок прихильників поваленого президента Мурсі з військовими. На минулому тижні під час сутичок у Єгипті загинули близько 900 осіб.

Незважаючи на застереження Державної служби з туризму, українські туристи продовжують купувати путівки в Єгипет.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282