Міністерство закордонних справ України стурбоване повідомленням щодо застосування хімічних речовин у передмісті Дамаска і закликає до незаангажованого та комплексного розслідування події. Про це повідомляє департамент інформаційної політики МЗС.

«В Україні з глибоким занепокоєнням сприйняли повідомлення світових засобів масової інформації про те, що в результаті збройних сутичок з можливим застосуванням отруйних хімічних речовин у передмісті Дамаска 21 серпня 2013 р. загинула й отримала поранення велика кількість цивільних осіб, у тому числі діти. Закликаємо до проведення незаангажованого і неупередженого комплексного розслідування обставин цієї трагедії», - наголошується в повідомленні.

При цьому МЗС України висловлює співчуття сім'ям загиблих і бажає якнайшвидшого одужання постраждалим.

Нагадаємо, у середу низка ЗМІ повідомила про масштабне застосування силами сирійського уряду хімічної зброї в околицях Дамаска. Жертвами атаки стали, за попередніми даними, понад 600 людей. Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що число жертв могло досягти 1,3 тисячі осіб. Влада і військове командування Сирії, у свою чергу, заперечують дану інформацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259