Національний проект «Зелені ринки» дасть АПК розвиток галузевої логістики.

Про це директор департаменту національних проектів Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Юрій Гусєв заявив під час круглого столу, передає кореспондент ForUm`у.

За словами чиновника, підтримуваний логістичний ланцюжок включатиме вирощування с/г продукції, її зберігання, переробку і доставку споживачам, тобто повний ринковий цикл.

Спеціаліст уточнив, що реалізація проекту дозволить, зокрема, реорганізувати роздрібну торгівлю агропродукцією, скоротити її вартість, вибирати оптимальні варіанти її доставки споживачам, а значить, поліпшити продовольче постачання населення. Вартість проекту - 4 млрд грн.

Гусєв додав, що навесні компанія «Кімонікс Інтернешнл», яка впроваджує в Україні «Проект USAIDАгроІнвест» - проект технічної допомоги, що фінансується USAID, оголосила конкурс на розробку попереднього техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) щодо «Зелених ринків». За результатами конкурсу розробником ТЕО стала компанія «NIRAS Україна», з якою у травні був підписаний договір.

«У рамках ТЕО будуть визначені 10 конкретних пілотних підпроектів. І буквально 12 серпня завершено ІІ етап розробки ТЕО», - повідомив фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310