Міністр юстиції України Олена Лукаш взяла під особистий контроль сферу діяльності арбітражних керуючих, повідомили в прес-службі міністерства юстиції України.

Відповідні зміни передбачені наказом «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 21 червня 2013 р. №592/7» з метою посилення контролю у сфері арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

Лукаш очолила Дисциплінарну комісію арбітражних керуючих.

Згідно з іншими нормативно-правовими документами, також міністр юстиції очолила Кваліфікаційну комісію та Комісію з присвоєння рівнів кваліфікації арбітражним керуючим (розпорядникам майна, керуючим санацією, ліквідаторам).

Посилення контролю викликано з об'єктивних причин: почастішали нарікання за адресою окремих арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) з боку громадськості, зокрема, з питань повернення боргів по заробітній платі підприємств-банкрутів.

Як повідомлялося, з 19 липня 2013 р. діяльність арбітражних керуючих здійснюється в Україні виключно як незалежна професійна діяльність, що передбачено Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Законом також підвищені вимоги до професійного рівня арбітражних керуючих та контроль за їхньою діяльністю.

Актуальне завдання, яке вирішує Міністерство юстиції у цій сфері, - скорочення термінів проведення процедур банкрутства, найбільш повне погашення вимог кредиторів боржниками, у тому числі по заробітній платі, й усунення корупційних ризиків.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238