Прем'єр-міністр України Микола Азаров розраховує на відкриття в Росії російсько-українських шкіл, які працюватимуть за спільним освітнім принципом. Про це він сказав, як передає кореспондент ForUm'у, після відвідування в Києві нової українсько-російської гуманітарної гімназії.

За його словами, нова школа побудована за новими принципами і передбачає навчання за спільними російсько-українськими навчальними програмами.

«Це надзвичайно важливо, враховуючи величезний обсяг наших торгово-економічних зв'язків. Безумовно, нам у майбутньому будуть потрібні фахівці, які будуть добре знати і мати освітній рівень, що відповідатиме як українським, так і російським підходам», - сказав прем'єр.

Як зазначив прем'єр, відкриття українсько-російської гуманітарної гімназії в Україні - це жест на шляху зміцнення відносин між Україною та Росією. «Я розглядаю це (відкриття гімназії - Ред.) як дуже серйозний, можливо, почасти символічний жест у плані зміцнення наших українсько-російських взаємин», - сказав він.

Зазначимо, що навчання у цій гімназії платне. «Для нас це новий підхід, разом з тим, це - і загальноєвропейський підхід, коли реалізуються принципи як загальної безкоштовної освіти, так і, за окремими напрямами, освіти платної», - сказав Азаров.

Разом з тим прем'єр зазначив, що вже відбулася розмова з керівниками гімназії про необхідність диференційованого підходу при реалізації принципів платного навчання. Зокрема, за його словами, для дітей, які мають високий інтелектуальний рівень, але не мають матеріальних можливостей навчатися в таких школах, повинні бути виділені квоти.

Він підкреслив, що майбутнє - за школами подібного рівня. Зокрема, в цій школі є все, як для навчання за новітніми стандартами, так і для фізичного розвитку: басейн, спортмайданчик і т.д. «І на це націлені наші програми і плани», - додав Азаров.

Як повідомлялося, в рамках підготовки до введення викладання у школах другої іноземної мови Міносвіти проведе для вчителів курси «Особливості викладання російської мови як другої іноземної». Уроки в українських школах почнуться 2 вересня.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342