Влада столиці підписала двосторонній договір з керівництвом ВАТ «Київхліб», згідно з яким ціни на соціальні сорти хліба залишаються фіксованими, як мінімум, до кінця 2014 року. Про це розповів журналістам голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Президент України поставив завдання - забезпечити продовольчу незалежність держави в цілому і кожного регіону зокрема. Столиця повинна бути прикладом для інших міст. Тому для нас дуже важливо зберегти якість і ціни соціальних сортів хліба, які випускаються в Києві. Тому ми уклали договір про співпрацю з одним з найбільших хлібопекарських підприємств України - компанією «Київхліб». Факт підписання цього договору є гарантією того, що ціна на соціальні сорти хліба залишиться постійною, як мінімум до кінця 2014 року. Також ми гарантуємо, що за цей час не зміниться ні вага цих виробів, ні їх якість. Ми сподіваємося, що і після 2015 року у нас буде можливість утримати такий рівень цін на соціальні сорти хліба», - сказав Олександр Попов.

Згідно з угодою, керівництво заводу не має права підвищувати ціни на хліб і хлібобулочні вироби, що користуються високим споживчим попитом. Це такі види хліба як «Український домашній», «Пшеничний традиційний», «Печерський», а також батони «Нива» і «Дорожній». Більше того, «Київхліб» зобов'язаний безперебійно забезпечувати киян хлібом високої якості, при цьому скорочувати обсяги виробництва соцсортів хліба заборонено. Київська влада планує створити цілодобові спеціалізовані пункти продажу хліба та хлібобулочних виробів.

Забезпечувати доставку хліба і хлібобулочних виробів покупцям і в торгові мережі незалежно від місця розташування і погодних умов будуть спеціалізовані автотранспортні засоби. Примітно, що в договорі також прописано зобов'язання «Київхліба» використовувати при виробництві хлібобулочних виробів новітні енергозберігаючі технології.

Зі свого боку столична влада зобов'язалася контролювати порядок формування цінової політики, щоб сприяти розвитку добросовісної конкуренції на ринку хліба та хлібобулочних виробів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229