Особисті статки Мукеша Амбані, найбагатшої людини в Індії і глави найдорожчої компанії країни Reliance Industries Ltd. (RIL), зменшилися з травня на 5,6 мільярда доларів на тлі падіння курсу індійської рупії по відношенню до долара США.

Тепер стан 56-річного Амбані оцінюється в 17,5 мільярда доларів. Його брат Аніл, який також є мільярдером, втратив на обвалі рупії 1,3 мільярда доларів.

Через падіння курсу рупії іноземні інвестори почали розпродавати свої акції у великих індійських компаніях, зазначає партнер компанії Grant Thornton LLP, що базується в Мумбаї, Мунеш Ханна, повідомляє РІА «Новости».

«Компанії з великим боргом в іноземній валюті опиняться в непростій ситуації, і їхня вартість знизиться», - вважає Ханна.

З 3 червня, за даними індійської влади, іноземні інвестори продали акції в індійських компаніях на суму близько 3 мільярдів доларів.

Курс індійської рупії в останні місяці знижується. У четвер, 22 серпня, курс рупії знизився на 1,5% до нового історичного мінімуму відносно до долара і склав 65,12 рупії за долар. Німецький Deutsche Bank повідомив напередодні, що його аналітики не виключають того, що незабаром індійська національна валюта впаде до 70. Рупію називають найслабшою валютою серед основних азіатських валют.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1323