Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін сумнівається в доцільності подальшої співпраці з Україною в авіабудуванні. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Комерсант», коментуючи ситуацію з проектами Ан-124 «Руслан» і Ан-70.

«Там проблема в тому, що українська сторона дуже туго йде на угоду, щоб погодитися на модернізацію окремих агрегатів цього літака (Ан-124. - Ред.). Але ми чекати більше не будемо і скористаємося світовим досвідом», - сказав він.

За словами Рогозіна, якщо Україна не прийме рішення зараз, то Росія буде змушена локалізувати у себе все виробництво. «Відмовимося від їхніх послуг повністю. З ким вони будуть працювати? З китайцями? Китайцям продавати? Китай теж у цьому плані далеко просунувся. Навіщо їм Україна? Я щиро переживаю за долю нашої промислової кооперації з Україною», - підкреслив віце-прем'єр.

Що стосується проекту Ан-70, то він за своїми технічними характеристиками практично прямий конкурент російського Іл-476, сказав Рогозін.

«Поставлю запитання: навіщо нам багато тем, та до того ж з половинчастими серіями? Чи потрібно нам виробляти на власному підприємстві, припустимо, 50 Іл-476 і 50 Ан-70? Ми зацікавлені у великих серіях, в серйозному завантаженні наших підприємств і в їхній спеціалізації, щоб кожен завод не перетворювався на натуральне господарство», - заявив він.

Рогозін додав, що «нести такі великі накладні витрати при нашій невисокій продуктивності праці неможливо».

«Тому рішення треба приймати. Воно буде прийнято, я думаю, найближчим часом», - підсумував він.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко заявив, що одним з важливих результатів українсько-російської зустрічі на рівні прем'єрів двох країн, що відбулася 12 липня в Сочі, стало досягнення домовленості про створення спільного підприємства з виробництва літака Ан-124 «Руслан» .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

489