За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, з початку липня цього року станом на 20 серпня 2013 р. в різних районах і населених пунктах регіону було зареєстровано 107 хворих з клінічно встановленим діагнозом «серозний менінгіт» або з підозрою на серозний менінгіт. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

З них - 59 дітей віком до 17 років.

За даними відомства, станом на 20 серпня 2013 р. на стаціонарному лікуванні перебуває 34 особи, з них - 20 дітей. Перебіг захворювання легкої та середньої тяжкості. Хворим надається необхідна медична допомога.

За попередніми результатами проведеного епідрозслідування, загальний фактор передачі збудника інфекції не встановлено. Всі випадки захворювань спорадичні, не пов'язані між собою, лабораторно не підтверджені.

Найвищий рівень захворюваності у Львові, де з початку липня зареєстровано 32 випадки захворювань з клінічно встановленим діагнозом у хворих «серозний менінгіт» або з підозрою на серозний менінгіт. А також - у Бузькому районі, де з початку липня зареєстровано 26 випадків захворювань з клінічно встановленим діагнозом у хворих «серозний менінгіт» або з підозрою на серозний менінгіт.

З метою ідентифікації збудника (виняток або підтвердження діагнозу), матеріали від хворих направлені до вірусологічної лабораторії «Центральна санітарно-епідеміологічна станція МОЗ України».

Крім того, повідомляється, що за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області станом на 20 серпня 2013 р. нових випадків захворювань серед людей на «серозний менінгіт» у цьому регіоні не зареєстровано. Усі хворі, які були в лікарнях з підозрою на «серозний менінгіт», у задовільному стані виписані зі стаціонару.

«Встановлено, що всі випадки захворювань були спорадичними, не пов'язаними між собою, лабораторно не підтвердженими. Хворі за межі країни не виїжджали, дитячі навчальні та оздоровчі заклади не відвідували», - наголошується в повідомленні.

Дана ситуація знаходиться під контролем Держсанепідслужби України.

Як повідомлялося, у Львівській області станом на 31 липня на стаціонарному лікуванні з клінічно встановленим діагнозом серозний менінгіт знаходиться 21 особа (з них 12 дітей до 17 років).

Раніше МОЗ спростувало інформацію про спалах серозного менінгіту на Львівщині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

637