Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що Івано-Франківська обласна рада заблокувала ухвалення рішення про видобуток сланцевого газу з надуманих причин. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Івано-Франківська обласна рада з абсолютно надуманих причин заблокувала реалізацію життєво необхідного для держави проекту з видобутку сланцевого газу. Це збільшує незалежність чи ні?! Очевидно, що ні. Нарощування власного видобутку газу - це прямий шлях до енергетичної незалежності України. Це наші національні інтереси», - заявив прем'єр.

За його словами, Івано-Франківська облрада, вирішуючи внутрішні політичні суперечки, завдає шкоди всій державі.

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький на брифінгу журналістам заявив, що сподівається на досягнення компромісу з Івано-Франківською облрадою.

Він підкреслив, що сьогодні міжвідомча комісія розгляне пропозицію облради спільно з інвестором компанією Chevron. «Я переконаний, що буде знайдено взаєморозуміння, і я вчора говорив представникам політичних сил (облради. - Ред.), що для Кабміну немає різниці, в якій частині держави ведеться видобуток. Ми всі українці і не ділимо країну на Схід чи Захід», - заявив він.

У той же час міністр підкреслив, що якщо не вдасться знайти спільну мову з місцевою облрадою, уряд буде змушений винести дане питання на розгляд парламенту.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

434