У Ялті через порушення правил експлуатації припинено роботу більше 30 атракціонів 10-ти власників. Про це заявив міський голова Сергій Ілаш, повідомляє прес-служба Ялтинської міськради.

«Тільки останнім часом у ході проведених перевірок близько 70 одиниць атракціонної техніки було виявлено понад 130 порушень. У зв'язку з тим, що власники відмовилися своєчасно їх усунути і призупинити експлуатацію атракціонів до усунення порушень, були демонтовані і вивезені з місць дислокації близько 30 атракціонів, які експлуатувалися юридичними та фізичними особами», - сказав Ілаш.

За його словами, на двох останніх засіданнях міськради з безпеки життєдіяльності населення були розроблені жорсткі заходи, спрямовані на посилення контролю щодо забезпечення безпечної експлуатації атракціонів.

«Відносно підприємств, які експлуатують атракціонну техніку з порушеннями, в судових інстанціях вже розглядаються позовні заяви, подані виконавчим комітетом Ялтинської міської ради. Подача таких позовів буде продовжена. Жоден атракціон, що має зауваження з безпеки, не працюватиме», - запевнив Ілаш.

Він підкреслив, що всі факти, пов'язані з отриманням відпочивальниками травм на атракціонах, будуть ретельно розслідуватися.

Мер Ялти також висловив жаль, що іноді батьки постраждалих спочатку стверджують, що їхні діти були травмовані під час експлуатації атракціонної техніки, а згодом, очевидно, після отримання компенсації за заподіяну шкоду від власника атракціону, відмовляються від первинних свідчень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149