З 22 серпня в Україні розпочнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою в кириличному домені верхнього рівня «.укр». Про це, як повідомляє урядовий портал, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив під час засідання уряду.

«Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в Інтернеті», - зазначив Азаров і додав, що це стало можливим завдяки тривалій спільній роботі нашого уряду з неурядовими організаціями.

За його словами, кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх більш відкритими для простих громадян і, насамперед, тих, хто тільки починає знайомитися з Інтернетом.

«Наприклад, тепер, щоб зайти на урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресному рядку набрати українською «Кабмін.укр» або «КабінетМіністрів.укр» - і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно. До того ж адреси рідною мовою значно полегшать пошук в Інтернеті», - повідомив Азаров.

Також він зазначив, що в перспективі кирилицю можна буде використовувати і при написанні адреси електронної пошти.

«Інтернет є невід'ємною частиною нашого життя. Тому, чим доступнішим і, так би мовити, комфортнішим він буде для громадян, тим вищою буде і якість нашого з вами життя», - зазначив Азаров.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190