Інспекції українських підприємств корпорації Roshen, яка має намір відновити постачання кондитерської продукції в РФ, почнуться восени. Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

«З урахуванням того, що вже 21 серпня, інспекції, ймовірно, почнуться вже восени», - сказав він.

На цьому тижні Онищенко заявив, що Україна вживає недостатні заходи для повернення кондитерської продукції компанії Roshen на ринок РФ. За його словами, українська сторона не поспішає виконувати домовленості, що стосуються повернення продукції Roshen, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 16 серпня у Москві на переговорах з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції Roshen до Росії.

Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але вестиме контроль кожної партії. Також досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

У липні санітарна служба заборонила постачання шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

895