Прем'єр-міністр України Микола Азаров закликає Митний союз до справедливого використання правил торгівлі на основі правил ВТО і зони вільної торгівлі СНД. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

«Митний союз і нові правила в ньому - це така реалія. Пільгових режимів не буде, та й ми їх не вимагаємо. Закликаємо партнерів до справедливого використання правил торгівлі на основі положень ВТО і діючої Угоди про зону вільної торгівлі в СНД», - заявив він.

Прем'єр також зазначив, що Україні «потрібно зробити висновки з того, що взаємодія між митними органами сусідніх держав, які мають високий товарообіг (з Україною. - Ред.), виявилася не на висоті».

Азаров також доручив активізувати роботу щодо зближення України з країнами-членами Митного союзу в частині технічних регламентів і угод, що регулюють митні процедури.

Прем'єр підкреслив, що відповідне розпорядження він дав Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Міністерству податків і зборів.

Коментуючи ускладнення з оформленням українських товарів російською митницею, що виникли, він підкреслив, що це не торгові війни і не реакція РФ на європейські прагнення України.

Як раніше повідомляв ForUm, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів до Росії.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

20 серпня Федеральна митна служба Росії заявила, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до товарів українських підприємств вже не застосовуються, і вони перетинають російську митницю в штатному режимі.

Європейський Союз називає неприйнятними будь-які економічні погрози з боку Росії на адресу України, пов'язані з можливим підписанням Угоди про асоціацію з ЄС.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224