Уряд Німеччини, коментуючи торгову війну Києва і Москви, закликав поважати право України на тісні відносини з ЄС.

«Україна повинна мати можливість розвивати тісні, в тому числі й економічні, відносини, як з Росією, так і з ЄС. Це повинні визнати і партнери України», - повідомила прес-секретар федерального уряду, коментуючи на запит Deutsche Welle торгову війну між Україною і Росією, яка, судячи з повідомлень преси та заяв урядовців, тривала з кінця липня до початку цього тижня.

У німецькому уряді нагадали, що підтримують подальше зближення України з Європейським Союзом і сподіваються на підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті Східного партнерства у листопаді. Втім, для цього необхідно виконати критерії, сформульовані раніше Європейським Союзом, повідомляє «УНІАН».

Важливими критеріями ЄС німецький уряд називає просування в питанні прийняття виборчого законодавства, яке відповідало б європейським стандартам, у реалізації Порядку денного асоціації, а також припинення практики вибіркового правосуддя. «Якщо подивитися на нинішню ситуацію в Україні, то не можна не помітити істотних недоліків з точки зору поваги до принципів правової держави. Важливим прикладом цього є ув’язнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Таким чином, Україна досі не виконала названих критеріїв», - зазначила прес-секретар уряду Німеччини.

У Берліні відмітили незмінність своїх позицій щодо умов підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як раніше повідомляв ForUm, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів до Росії.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

20 серпня Федеральна митна служба Росії заявила, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до товарів українських підприємств вже не застосовуються, і вони перетинають російську митницю в штатному режимі.

Європейський Союз називає неприйнятними будь-які економічні загрози з боку Росії на адресу України, пов'язані з можливим підписанням Угоди про асоціацію з ЄС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226