Сирійські активісти звинувачують сили президента Башара аль-Асада в атаці нервово-паралітичним газом, що спричинило за собою загибель щонайменше 213 осіб

За даними «Reuters», медсестра клініки міста Дума Баян Бейкер заявила, що число загиблих, доставлених до медичних центрів у передмісті на схід від Дамаска - 213.

«Багато хто з жертв - жінки і діти. Зіниці розширені, холодні кінцівки і піна в роті. У них типові симптоми отруєння нервово-паралітичним газом: зіниці розширені зіниці, холодні кінцівки і піна в роті», - уточнила медсестра.

Тим часом, офіційна влада Сирії спростувала інформацію про використання в приміських районах Дамаска, що контролюються повстанцями, хімічної зброї, передає Reuters з посиланням на місцеве телебачення.

Телеканали процитували джерело в уряді, яке заявило, що повідомлення про проведені атаки не відповідають дійсності, і підкреслило, що подібні повідомлення переслідували метою відволікти групу експертів Організації об'єднаних націй (ООН), яка прибула в країну для проведення розслідування з питання застосування хімзброї.


Тим часом, в Інтернеті з'явилися аматорські відео та фотографії. Відео нібито знято в районі Кафр Батна і показує кімнату, заповнену більше 90 тіл, багато з них - діти, кілька жінок і літніх людей.
 
 

Фотографія, зроблена активістами в місті Дума, показує тіла щонайменше 16 дітей і трьох дорослих.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217