Канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала територію комплексу колишнього нацистського концентраційного табору Дахау. Про це 20 серпня повідомляє Agence France-Presse.

Меркель стала першим канцлером за всю історію ФРН, яка відвідала колишній концтабір у Дахау. Виступаючи перед присутніми в таборі, вона заявила, що пам'ять про долі його ув'язнених «наповнює її відчуттям смутку і сорому».

Канцлер Німеччини відвідала табір на запрошення одного з його колишніх в'язнів, 93-річного Макса Маннхаймера. Противники Меркель, у свою чергу, розкритикували її за відвідування табору. Візит до Дахау під час передвиборної кампанії, що триває, опоненти канцлера назвали «нетактовним», пише «Lenta.ru».

22 вересня у Німеччини пройдуть парламентські вибори. Меркель розраховує за їх підсумками втретє поспіль очолити уряд країни.

Концентраційний табір у Дахау був одним з перших у нацистській Німеччині - він почав роботу в березні 1933 року, через лише кілька тижнів після приходу НСДАП до влади. Табір був звільнений американськими військовими 29 квітня 1945 р. За час існування табору в ньому, за даними істориків, було вбито понад 30 тисяч осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183