У столиці йде широкомасштабна підготовка до опалювального сезону. Тільки в цьому році буде замінено більше 30 км тепломереж, термін експлуатації яких досяг 50 років, на сучасні попередньо ізольовані трубопроводи. Про це розповів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов під час виїзної наради на місці реконструкції магістрального трубопроводу на вулиці Анрі Барбюса.

«У Києві йде широкомасштабна підготовка до опалювального сезону. Тільки в цьому році буде замінено більше 30 км тепломереж, термін експлуатації яких досяг 50 років, на сучасні попередньо ізольовані трубопроводи. Крім того, сьогодні під час діагностики мереж використовуються сучасні технології. Тобто, у разі якщо на магістральному трубопроводі трапляється втрата енергоносія, датчик автоматично реагує і подає сигнал на диспетчерський пункт. А це дозволить економити енергоносії, реалізуючи доручення Президента України щодо забезпечення енергетичної незалежності держави», - зазначив Попов.

Що стосується тепломережі на вул. Анрі Барбюса, за словами голови міста, вона була введена в експлуатацію у1971 році і відпрацювала свій нормативний ресурс. Тільки протягом минулого року тут сталося 6 серйозних аварій, через що понад 180 споживачів Голосіївського, Печерського та Шевченківського районів у центрі Києва залишилися без гарячої води. Серед них -129 житлових будинків, 52 відомства і 1 медичний заклад.

У поточному році на даній ділянці планується реконструювати 930 м трубопроводів діаметром 700-800 мм. Станом на 20 серпня вже замінено понад 600 метрів тепломереж на сучасні попередньо ізольовані труби. Торік фахівці «Київенерго» замінили близько 320 м тепломереж. Всього на вул. А. Барбюса буде замінено більше 1,25 км трубопроводів. Закінчити роботи планується до початку опалювального сезону.

«Ми прагнемо, щоб опалювальний сезон 2013-2014 років пройшов максимально стабільно і надійно, тому фахівці «Київенерго» активізували зусилля щодо підготовки до осінньо-зимового періоду. На сьогодні вже проведено значний обсяг робіт з реконструкції тепломереж столиці. Тривають, зокрема, роботи щодо заміни магістральних і розподільних мереж на житлових масивах Борщагівка, Нивки, Теремки, Оболонь, Троєщина. Всі ці ділянки були обрані компанією через високий рівень зносу і пошкодження. Крім заміни теплових мереж, буде проведена модернізація і ремонт котелень, центральних теплових пунктів», - зазначив виконавчий директор «Київенерго» Юрій Магера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178