Влада Сирії у середу спростувала повідомлення про застосування хімзброї в передмісті Дамаска, назвавши цю інформацію помилковою, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на сирійське офіційне агентство САНА.

«Інформація про застосування хімічної зброї в східних передмістях Дамаска Гуті, Шаркії і Гарбії, яку поширили телеканали «Аль-Арабія», «Аль-Джазіра», «Скай Ньюс» та ін.., замішані в кровопролитті в Сирії, що займаються безсоромною підтримкою тероризму, абсолютно не відповідає дійсності і є спробою зриву роботи комісії експертів ООН з хімічної зброї в розслідуванні інцидентів про застосування хімзброї в Сирії», - йдеться в повідомленні інформагентства, поширеному в середу.

Поява інформації про нібито знову використання хімічної зброї в Сирії збіглася за часом з прибуттям до Дамаску інспекторів ООН.

Міжнародні представники повинні перевірити колишні дані про застосування такої зброї в країні. Журналісти телеканалів «Аль-Арабія» і «Скай Ньюс» повідомили, що підтвердження даних про застосування хімзброї у середу в східних передмістях Дамаска їм отримати не вдалося. «Вся ця інформація отримана зі сторінок Facebook і Youtube, інших доказів немає», - сказав представник «Скай Ньюс».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211