У перші класи цього навчального року в Києві підуть 26 тисяч дітей, що на 6% більше, ніж у 2012 році.

Про це повідомила директор Департаменту освіти КМДА Оксана Добровольська на спільному засіданні колегії КМДА та Комітету з економічних реформ.

Вона запевнила, що всі столичні навчальні заклади без винятку будуть готові до початку навчального року.

За її інформацією, у системі дошкільної освіти Києва налічується 702 навчальні заклади, з яких функціонують за прямим призначенням 603 установи, повідомляє «УНІАН».

За оперативними даними, їх відвідують 100,3 тис. дітей. Показник охоплення дітей від 3 до 7 років усіма формами дошкільної освіти становить 100%, стверджують у департаменті.

Цього року планується відновити роботу 27 дошкільних навчальних закладів (ДНЗ) і відкрити після проведення ремонту 80 груп. Зокрема, до 1 вересня буде відкрито 14 ДНЗ.

Мережа загальноосвітніх навчальних закладів на 1 серпня налічує 465 закладів комунальної та 45 закладів приватної форми власності. Цього року вводяться в дію два навчальні заклади: гімназія «Київська Русь» на 825 учнів (комунальний заклад) і Російсько-Українська гімназія на 200 учнів (приватний навчальний заклад).

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в поточному році близько 450 тисяч першокласників сядуть за шкільні парти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136