Білгородська митниця на російсько-українському кордоні «працює в колишньому режимі із застосуванням додаткових процедур контролю по відношенню до українських товарів». Про це повідомив начальник митниці генерал-майор митної служби Анатолій Ушаков.

«Вказівок про скасування режиму поки не надходило», - заявив він.

За його словами, в рамках митного кодексу РФ введені додаткові процедури контролю, щоб виключити можливі ризики. До них, зокрема, належить можливість «невідповідності вантажів, які знаходяться в автомобілі або в вагонах, пред'явленим документам». Митники перевіряють вагу пред'явленого до перетину кордону товару. «На жаль, бувають випадки, коли замість заявлених 20 тонн машини перевозять на кілька тонн більше», зазначив Ушаков.

За його словами, посилено контроль і поза пунктами перетину кордону. «Кілька днів тому співробітники митниці та прикордонники затримали близько 100 тюків з товарами з Туреччини, які намагалися переправити на російську сторону», - повідомив генерал.

Він зазначив, що посилення системи управління ризиками на російському кордоні трохи зупинило вантажопотік через кордон. У результаті вжитих заходів щодня кордон перетинають вдвічі менше машин - за минулу добу пройшло 66. «Можливо, власники вантажу стали менше ризикувати, або через можливе перевантаження вантажу, або з інших причин», - вважає Ушаков, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Він також додав, що зняття додаткових процедур не призведе до повного скасування контролю, така робота триватиме, але товари українських підприємств будуть перетинати російську митницю в штатному режимі.

Ушаков підкреслив, що для врегулювання і недопущення проблемних ситуацій буде активізовано обмін інформацією між митними органами двох країн, вироблені спільні підходи, особливо в тих випадках, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній.

Як раніше повідомляв ForUm, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів у Росію.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

20 серпня Федеральна митна служба Росії заявила, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до товарів українських підприємств вже не застосовуються, і вони перетинають російську митницю в штатному режимі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307