Україна планує збільшити поставки сільгосппродукції до Південної Кореї. Про це йшла мова під час зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з президентом Асоціації міжпарламентських зв'язків з Україною Національної Асамблеї Республіки Корея Чо Джонг Сок.

«Для нас важливо, щоб 10-15% сільгосппродукції і продуктів харчування, які імпортує Корея, були українськими. Так, вже торік Україна успішно почала експорт овочів до Кореї. Однак у нас є високий потенціал також і щодо інших позицій. Зокрема, Україна вже найближчим часом планує увійти до числа основних постачальників зерна до Кореї», - зазначив Присяжнюк.

Міністр підкреслив, що якість українського зерна вже визнано низкою країн регіону, зокрема, Китаєм, Японією, Бангладеш. Тому відкриттю корейського ринку саме час.

У свою чергу, корейська сторона підтвердила зацікавленість у закупівлі українського зерна і м'яса. Так, зараз в Україні вже завершується сертифікація відповідних українських підприємств.

«Проте ми розглядаємо не тільки ринок зерна і м'яса. Україна може розширити присутність й іншої вітчизняної сільгосппродукції в Кореї, наприклад, соняшникової олії і кондитерки», - додав Присяжнюк.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1184