У разі підписання Києвом Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом Митний союз буде змушений посилити митний режим з Україною, а також може вийти із зони вільної торгівлі з цією країною. Про це в інтерв'ю газеті «Вести» заявив радник президента Росії Сергій Глазьєв.

«Ми будемо вимушені посилити митне адміністрування, щоб уникнути реімпорту європейських товарів через українську територію. Ми змушені будемо посилити систему ветеринарного і санітарного контролю, оскільки Україна переходить на європейські норми. Можливо, буде поставлено питання про припинення відносин вільної торгівлі з Україною, вивченням цього питання вже займається Євразійська економічна комісія», - сказав він.

Також, за його словами, багато проектів, які заплановано втілити спільно з українськими партнерами, включаючи атомну енергетику, оборонно-промисловий комплекс, ракетно-космічну, авіаційну промисловість, будуть переглядатися у бік їх скорочення.

«Тому що Україна бере на себе занадто жорсткі зобов'язання в частині виконання європейських технічних регламентів і прямування європейської оборонної та зовнішньої політики», - зазначив Глазьєв.

Нагадаємо, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами з України, після чого українські компанії заявили, що їхні поставки на російський ринок фактично заблоковані. Федерація роботодавців України оцінила можливі втрати експортерів до кінця року в 2,5 мільярда доларів.

18 серпня радник президента Російської Федерації Сергія Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242