Державтоінспекція України поки не планує відновлювати видачу водійських посвідчень з чіпами, але розробляє новий зразок посвідчень, який буде через деякий час представлений на обговорення громадськості.

Про це повідомив журналістам заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков.

«Поки ми не плануємо (відновити видачу водійських посвідчень з чіпами). Ми припинили видачу посвідчень водіїв з безконтактним носієм. Такі посвідчення видавалися тільки в Києві», - сказав Рєзніков, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав, що дію постанови, яка регламентувала видачу таких посвідчень, призупинено, і тому ДАІ повернулася до видачі посвідчень водіям без безконтактного чіпа. «За рахунок цього є можливість зменшити вартість цієї продукції. Приблизно на 60 грн такі посвідчення коштують менше, ніж продукція з чіпом», - сказав він.

Резніков також повідомив, що зараз йде робота над тим, щоб такі бланки посвідчення водіїв виготовлялися на державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна».

«За рахунок цього нам вдасться ще зменшити вартість цього посвідчення водія, тому що, на мою думку, вартість, яка існує сьогодні, є досить високою», - додав заступник начальника ДАІ.

Також Резніков розповів, що наразі йде робота з підготовки ескізів нового зразка водійського посвідчення, в якому буде міститися біометрична інформація.

«Зараз йде робота над розробкою ескізів нового водійського посвідчення. Потім ми виставимо на сайті різні варіанти, почуємо думку громадян, щоб вони самі приймали рішення, які повинні бути посвідчення водія. Ми б хотіли, щоб до цієї роботи долучилися і наші громадяни», - зазначив він.

За словами Рєзнікова, із запропонованих варіантів буде обраний кращий, який затвердять на рівні МВС.

Нагадаємо, видача водійських посвідчень з чіпами в Україні була припинена 12 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

465