Федеральна митна служба Росії заявляє, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до товарів українських підприємств не застосовуються, і вони перетинають російську митницю в штатному режимі. Відповідна домовленість була досягнута сьогодні під час переговорів ФМС і Міністерства доходів і зборів України, повідомили кореспонденту ForUm'у в прес-службі Міндоходів.

Як наголошується в повідомленні, російська сторона запевнила, що станом на сьогодні додаткові процедури митного контролю по відношенню до українських товарів не застосовуються.

Крім того, у Міндоходів підкреслили, що сторони домовилися, що головним інструментарієм для врегулювання і недопущення подібних ситуацій надалі стане активізація обміну інформацією між митними органами двох країн, проведення двосторонніх консультацій, вироблення спільних підходів, особливо в тих моментах, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній.

Як раніше повідомляв ForUm, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися в ситуації з проблемою ввезення українських товарів до Росії.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314