Говорити про нелегітимність сесії Київради, яка відбулася 19 серпня, некоректно. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила голова Постійної комісії Київради з гуманітарної політики Алла Шлапак.

«Говорити про легітимність взагалі не коректно. Потрібно говорити про відповідальність тих, хто усвідомлює, виправдовує, виконує свої повноваження, і тих, хто в порушення норм закону не хоче нести відповідальності за наслідки своєї роботи», - сказала вона.

Шлапак підкреслила, що під час вчорашнього засідання депутати Київради розглянули важливі питання щодо внесення змін до бюджету. За її словами, в результаті були виділені кошти на муніципальні доплати до зарплат працівникам бюджетних організацій та перерозподілені 20 млн грн на придбання медикаментів (інсуліни, витратні матеріали для гемодіалізу).

Разом з тим голова Постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Юрій Бондар підкреслив, що легітимність Київради підтверджена двома рішеннями судів. «Засідання було цілком легітимним, тому що є відповідні статті Конституції, які говорять про безперервність влади та легітимність обраного органу до обрання нового складу Київради», - сказав він.

Крім того, Бондар пояснив, що залучення великої кількості міліції до охорони будівлі Київради на час проведення сесії було виправданим. «Якщо збирається велика кількість громадян, то обов'язково повинні бути вжиті всі заходи безпеки для того, щоб ніхто не постраждав», - сказав він.

Він додав, що на сьогоднішній день суспільство перебуває в такому стані, що «скупчення людей без спеціальних заходів не може обійтися».

Нагадаємо, 19 серпня секретар Київради Галина Герега провела засідання ХІІ сесії Київради шостого скликання. Засідання тривало близько 15 хвилин. На розгляд депутатів було винесено п'ять питань порядку денного, які переважно стосувалися вирішення соціально-економічних проблем.

Проти проведення сесії виступали опозиційні партії, які заявляють, що Київрада втратила свою легітимність 2 червня 2013 р., коли завершився п'ятирічний термін повноважень нинішнього складу.

Активісти опозиційних партій пікетували будівлю Київради, в той же час представники профспілок та працівники бюджетних організацій проводили акцію на підтримку проведення сесії.

У цілому біля будівлі було кілька тисяч людей.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162