Міністерство закордонних справ України сподівається, що ситуація з українським експортом до Росії буде врегульована найближчим часом.

Про це сказав сьогодні на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

Він зазначив, що за дорученням прем'єр-міністра України Миколи Азарова було створено робочу групу з розробки проблемних питань українсько-російського торговельно-економічного співробітництва на чолі з віце-прем'єр-міністром України Юрієм Бойко.

«Зараз проходять дуже інтенсивні переговори з російською стороною з усіх напрямів. Вони проходять як по лінії Міністерства економічного розвитку і торгівлі, так і митних органів», - підкреслив Перебийніс.

«Ми розраховуємо, що ця ситуація, яка виникла на кордоні, найближчим часом буде вирішена», - підкреслив представник МЗС, повідомляє «УНІАН».

У той же час, коментуючи заяву радника російського президента Сергія Глазьєва, Перебийніс сказав: «Ми вважаємо, що наш курс на інтеграцію до Європейського Союзу, на підписання угоди з ЄС - це пріоритет, який визначений законодавством і зараз реалізується. Ми вважаємо, що наші відносини з Російською Федерацією, наші відносини з Європейським Союзом розвиваються абсолютно паралельно, і ніяк відносини з ЄС не можуть вплинути на відносини з Росією і навпаки».

Нагадаємо, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами з України, після чого українські компанії заявили, що їхні поставки на російський ринок фактично заблоковані. Федерація роботодавців України оцінила можливі втрати експортерів до кінця року в 2,5 мільярда доларів.

18 серпня радник президента Російської Федерації Сергія Глазьєв заявив, що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією, але в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280