Причетність затриманої в Пакистані групи осіб до загибелі українських альпіністів поки не підтверджена, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

«За інформацією українського посольства в Пакистані, регіональна поліція повідомила про затримання групи осіб, підозрюваних у причетності до низки терористичних актів і вбивств», - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс у вівторок.

За його словами, причетність цих осіб до загибелі українських альпіністів поки правоохоронні органи Пакистану не підтвердили. Ведеться розслідування, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Перебийніс додав, що окрім інформації регіональної поліції, ніяких офіційних повідомлень від центральних органів Пакистану з цього приводу українська сторона ще не отримувала.

Як раніше повідомляв ForUm, правоохоронні органи Пакистану заарештували в північній області Гілгіт-Балтистан понад 20 людей, причетних, до вбивства 10 альпіністів і їхнього місцевого гіда біля гори Нанга Парбат у червні поточного року.

28 червня у Харків були доставлені тіла трьох українських альпіністів, загиблих у Пакистані внаслідок теракту в ніч з 22 на 23 червня.

Відповідальність за вбивство взяло на себе пакистанське воєнізоване угрупування Джундулла.

На початку серпня поточного року в районі Діамар провінції Гілгіт-Балтистан на півночі Пакистану була розстріляна група пакистанських поліцейських, які розслідували вбивство іноземних альпіністів.

Міністерство закордонних справ України продовжує переговори з пакистанською стороною щодо можливості виплати компенсацій сім'ям розстріляних українських альпіністів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149