У Раві-Руській Львівської області невідомі знищили пам'ятник Українській повстанській армії. Подія сталася вночі з 19 на 20 серпня.

Пам'ятник у вигляді жінки, яка розриває кайдани на руках, був відкритий у 2008 році. Вандали знищили половину скульптури, відірвавши у неї голову. Пам'ятник був розміщений у парку, прилеглому до будівлі Рави-Руської міської ради, за декілька метрів від самої установи.

«Подібні дії до пам'ятників у нашому місті відбулися вперше, - розповіла мер Рави-Руської Ірина Верещук.


«На території міста розташовуються пам'ятники не тільки УПА, але і безліч інших, серед яких - жертвам Голодомору та сталінських репресій, українським січовим стрільцям, радянським воїнам, загиблим у роки Другої світової війни під час оборони міста, меморіал французьким військовополоненим, які в часи війни були знищені в концтаборі «Шталаг 325». Проте до цієї, наруги над якимось із них не було».
 

У міській раді припускають, що знищення пам'ятника УПА могло бути спланованим.

«Враховуючи останні події зі знищення невідомими пам'ятників українським героям на території інших населених пунктів Західної України, не виключено, що і в Раві-Руській подібне знищення було скоєно за певними мотивами. Крім того, відірвану від скульптури голову цинізмом було поставлено на постамент, немов вандали хотіли цим щось довести», - зазначила Верещук.

Мер Рави-Руської звернулася в міліцію із заявою про знищення пам'ятника УПА. На місці події вже працює слідча група правоохоронців.

За матеріалами «ZAXID.NET»,


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239