У 2013 році 2,5 тис. українців придбали нерухомість за програмою доступного житла. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час урочистого відкриття другого Виставкового форуму «Доступне житло», повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Темник.

Міністр також повідомив, що ще 40 тис. українців подали заявки, щоб скористатися державними програмами з доступного житла.

Темник вважає, що учасників програми було б ще більше, якби люди легалізували свої доходи, а також були більше проінформовані про можливість придбати житлоплощі за підтримки держави.

Міністр запевнив, що держава виконає всі фінансові зобов'язання щодо компенсаційних виплат. «Всі компенсаційні виплати, які повинні бути виконані у 2013 році за програмами 2012 року, - обсяг коштів передбачений у повній мірі, і фактично щомісяця ці кошти виділяються, затримок по виплатах немає. Всі ініціативи підтримані фінансово і забезпечені засобами і ризиків з невиконання як у цьому, так і в наступному році я не бачу», - заявив він.

Крім того, Темник повідомив, що проект програми з будівництва житла, яке здаватиметься в оренду з правом викупу під 3%, направлений на узгодження в Міністерство економіки для подальшого винесення на розгляд кредитно-фінансової ради. «Цей проект реалізується в рамках з розвитку економіки на 2013 рік. Після затвердження його на кредитно-фінансовій раді, на Кабінеті Міністрів питання буде вирішено. Думаю, це буде до кінця року», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 13 регіонів України за I півріччя наростили обсяги прийнятого в експлуатацію житла.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203