У найближчі півроку на ринку праці України різких стрибків рівня безробіття не очікується. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив глава комітету сертифікації Асоціації професіоналів з управління персоналом HR Forum Дмитро Козлов.

«Якщо говорити про перспективи на найближчі 6-9 місяців, то кардинальних змін навряд чи варто чекати. Будуть галузеві особливості», - сказав він.

За його словами, позитивні зміни передбачаються в таких галузях як інформаційні технології, медіа та агросектор. Стабільною залишиться ситуація також у сфері торгівлі, послуг, в енергетичному та фармацевтичному секторах.

Разом з тим він зазначив, що виникають несподівані ризики, насамперед пов'язані з ситуацією блокування українських товарів на російській митниці.

«Сьогоднішні події можуть призвести до того, що українська продукція зіткнеться з деякими труднощами при експорті до країн Митного союзу, який купляє у нас метал, хімію, легку промисловість. Цілком можливо, що HR-менеджери цих підприємств думають про план кадрових скорочень», - підкреслив Козлов.

Він також припустив, що у зв'язку з високим рівнем безробіття в Греції, Іспанії та Португалії, де працює досить велика кількість українських мігрантів, частина з них спробує повернутися назад.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145